7.9.14

Uskalla jättää kirja kesken!

Kirjan kesken jättäminen voi olla hankalaa. Mitä jos se paranee loppua myöten? En ole ennenkään jättänyt kirjaa kesken, miksi siis nyt? Tekeekö kesken jättäminen minusta luovuttajan?


Kirja valitaan luettavaksi eri syistä. Yleisimpiä syitä on sen maine, kirjailijan maine, genre, takakannen teksti, kansi ja jonkun suositus. Mutta kaikki ihmiset kokevat nämä edellä mainitsemani asiat eri tavoin. Jos jonkun mielestä kirja on hyvä, se ei voi tarkoittaa että kaikki pitävät siitä. Joku kokee sen yllättäväksi, toinen näkee juonenkäänteen jo kauas. Kun luet kirjaa etkä pidä siitä, jätä se kesken. Hehkutuksesta huolimatta se ei välttämättä tule olemaan mielestäsi hyvä.Muita syitä jättää kirja kesken:

1) Ehdit lukea enemmän hyviä kirjoja.

Elämä on liian lyhyt, aina tulee olemaan kirja jonka haluat kuollaksesi lukea. Jos jätät tämän kirjan kesken, voit aloittaa lukemaan sormet syyhyten himoitsemaasi tarinaa.

2) Vältät mielenpahoittamisen.

Huono kirja on huono. Sitä ei ole nautittavaa lukea, se ärsyttää ja se voi loukata. Sinun on turha rääkätä itseäsi jatkamaan, jos tarina saa olosi vain epämukavaksi.

3) Vältät stressin kirjan lopettamisesta.

Huonoa kirjaa lukiessa tulee helposti kiirehtimistä saada kirja loppuun. Skipataan kuvailuja, lukuja.. vain jotta sen saisi nopeasti luettua loppuun. Se ei ole enää tarinan nauttimista, vaan itsensä pakottamista lopettaa kirja. Oletko huomannut, että vilkuilet paljon jäljellä olevia sivuja ja mietit: "Vielä X sivua jäljellä, huoh!"

4) Kuka sanoo ettet voi lukea sen myöhemmin loppuun?

Kirja odottaa sinua. Voi olla, että se alkaa kiinnostaa sinua myöhemmin. Ihmiset käyvät elämänsä aikana erilaisia vaiheita, jolloin heidän mieltymyksensä muuttuvat.

Kirja ei pahoita mieltään jos palautat sen takaisin kirjastoon keskeneräisenä. Se, että ostit kirjan tai sait lahjaksi, ei tee sinusta velvollista lukemaan sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.