3.1.15

10 omistamaani kirjaa, jotka aion lukea vuonna 2015

Moni kirjabloggaaja on listannut hyllystään lukemattomia (heh) kirjoja, jotka aikoo lukea vuoden 2015 aikana. Myös omasta hyllystäni näitä löytyy, ja ajattelin jakaa oman listani. Tällä hetkellä minulla on kesken omistamani Victor Hugo: Kurjat ja Scott McCloud: Making comics, joita en tähän listaan laske sillä aloitin niiden lukemisen viime vuonna.

Lista


 1. Joel C. Rosenberg: The Auschwitz Escape. Kirja on fiktiota, mutta se käsittääkseni se perustuu todellisiin henkilöihin, jotka ovat onnistuneet pakenemaan Natsi-Saksan keskitysleireiltä.  En malta odottaa tämän lukemista, mutta 1000-sivuinen Kurjat on ensin saatava loppuun. Pidän tosin sormia ristissä, että kirjassa ei ole paljoa uskonnollisia teemoja.
 2. Koushun Takami: Battle Royale. Olen lukenut mangan ja nähnyt ensimmäisen elokuvan monta kertaa. Miksi siis haluan kokea saman tarinan uudestaan? Koska tämä on alkuperäinen. Elokuvassa ja mangassa ei kuvata samanlaista symboliikkaa kuin kirjassa on, ja haluan mielelläni kokea tarinan sellaisena kuin Koushun Takami sen tarkoitti.
 3. Carol Lynch Williams: The Chosen One. Kirja kertoo moniavioisesta lahkosta, jossa 13-vuotias naitetaan enolleen seitsemänneksi vaimoksi. Kirja kritisoi mormonista moniavioisuutta, ja on kiistelty, tekeekö se sen realistisesti vai liioitellen. Mielenkiintoista lukea aiheesta, varsinkin kun itselläni ei siitä paljoa tietoa ole.
 4. M.R.Carey: The girl with all the gifts. Hiukan erilainen zombi-kirja. Teos ei juonikuvauksen perusteella ole siitä kiinnostavimmasta päästä, mutta sitä on kehuttu todella paljon.
 5. Mark Lawrence: Prince of Fools. Luultavasti tulen lukemaan tämän seuraavaksi, sillä minulla on hiukan ikävä high fantasia -teemaa. Sitä paitsi päähenkilö on kuriton prinssi, mikäs sen mukavampaa! Haluan myös alkaa seuraamaan jotain kirjasarjaa, ja tästä ilmestyy ensi kesänä toinen osa. Parempi siis lukea tämä, jotta voi taas kokea sen odotuksen jännityksen!
 6. Robert Jackson Bennett: City of stairs. Tämä kirja ei ole vielä hyppysissäni, mutta lasken sen jo omakseni sillä se on jo tilattu. Tässä fantasia-kirjassa on vakoilijoita, kuolleita jumalia ja jatkuvasti muuttuva kaupunki. Olen lukenut niin paljon realistista fiktiota, että haluan jo vihdoinkin poimia jotain täysin tuulesta temmattua fantasiaa.
 7. Erin Lindsay McCabe: I shall be near to you. Kirja perustuu tositarinoihin naisista, jotka tekeytyvät miehiksi taistellakseen sodassa aviomiestensä rinnalla. Tässä kirjassa kyseessä on Amerikan sisällissodasta. Pelkään hiukan, että minun on opiskeltava kyseisestä sodasta jotta voin ymmärtää kirjan, mutta luotan että tämä keskittyy henkilöhahmoihin enemmän kuin poliittisiin selkkauksiin.
 8. Peter Watts: Sokeanäkö. Olen haaveillut tästä kirjasta monta kertaa kirjastossa käydessäni, mutta en luota itseeni sen verran että ehtisin palauttaa pikalainat (7 päivän lainausaika) ajoissa. Ostin tämän siis itselleni, ja kirja nököttää tällä hetkellä Turun postikeskuksessa odottaen, että se lähetetään eteenpäin kotiovelleni.
 9. Melissa Müller: Anne Frank: Päiväkirjan salaiset sivut - elämäkerta. Ostin tämän kirjan monta vuotta sitten, mutten ikinä päässyt pitkälle. Luin kuitenkin Anne Frankin päiväkirjan viime joulukuussa, ja kiinnostukseni lukea tämä elämäkerta heräsi.
 10. Jennifer Egan: Sydäntorni. Näppärän kokoinen pokkari, josta olen kuullut paljon hyvää.

Odotukset

Uskon saavani luettua nämä. Näillä kirjoilla en saa yhtään pistettä Kirjallinen retki Pohjoismaissa -haasteeseen, sillä kaikki nämä kirjat ovat yhdysvaltalaisia yhtä japanilaista ja itävaltalaista lukuunottamatta. Kuitenkin Kirjailijat aasta ööhön -haasteeseen kerään kirjaimet R, T, W, C, L, B, M ja E. Ihan hyvin!

Mitkä jäävät edelleen hyllyyn?

Minulla jäisi edelleen hyllyyn odottamaan muutamia kirjoja, jotka ovat:

 1. Markus Zusak: Kirjavaras
 2. J.D.Salinger: Sieppari ruispellossa
 3. Lisa Amowitz: Breaking glass
 4. Haruki Murakami: Kafka rannalla
 5. Mark Z. Danielewski: House of leaves
 6. Diana Gabaldon: Muukalainen
 7. Will McIntosh: Defenders
 8. Susan Hill: Woman in black
 9. John Connolly: Every dead thing
Olen haalinut hyllyyni kirjoja, jotka ovat suosittuja mutta jotka eivät henkilökohtaisesti ole vetänyt minua puoleensa. Ei tämä kuitenkaan tarkoita, ettenkö näihin tarttuisi tämän vuoden aikana. Nuo listaan keräämäni kirjat vain ovat minusta tällä hetkellä mielenkiintoisempia luettavia.

5 kommenttia:

 1. Luin Battle Royalen puolisen vuotta sitten ja se oli hyvä. Elokuvan katsoin kirjan jälkeen, ja mielestäni kirja oli onnistuneempi.

  Noista varsinaisen listan ulkopuolelle jääneistä House of Leaves on kiinnostanut minua kovasti jo monen vuoden ajan, sillä olen kuullut siitä paljon kehuja varsinkin eräältä tutultani. Minulta ei sitä tosin omasta hyllystä löydy, vaikka joskus olenkin harkinnut sen hankkimista, mutta pitäisi muistaa kantaa se joskus kirjastosta kotiin. Se olisi jo ensimmäinen askel mahdollista lukemista kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, että pidän Battle Royalesta paljon! Siitä on tehty jatko-osakin, pitää selvitellä mistä sen löytäisi.

   House of Leaves on hyvin uhkaava: se on paksu ja typografia aivan omaa luokkaansa. Ei ainakaan sovellu helpoksi iltalukemiseksi... :D

   Poista
  2. Tiedän, että elokuvaan on jatko-osa, mutta ei kai kirjaan kuitenkaan? Ainakin silloin, kun minä tämän luin (ja googlailin mielenkiinnosta uudestaan äsken), netissä väitettiin, ettei Koushun Takamilta ole ilmestynyt mitään Battle Royalen jälkeen. Harmi sinänsä, koska lukisin mielelläni kirjailijalta muutakin.

   Juuri noista syistä minulta on jäänyt House of Leaves lukematta. Paksut kirjat ovat hieman pelottavia. :D

   Poista
 2. Battle Royale on kyllä loistava! Oma järjestykseni taisi olla elokuva, manga ja sitten vasta kirja mikä osoittauituikin parhaimmaksi kokemukseksi näistä kolmesta. Käydessäni Japanissa viimeksi viime vuoden marraskuussa kirjasta oli tullut uusi englannin kielinen painos ja se kansi oli niin paljon hienompi kuin mikä itselläni on T_T Omistan siis sen punamusta värisen painoksen. Linkki uuden painoksen kanteen jos et ole sitä nähnyt: http://images.viz.com/sites/haikasoru/images/products/battleroyaleremaster.png

  Ja kyllä elokuvaan on saatavilla jatko-osakin, mutta kuten suurin osa jatko-osista yleensä se ei vaan iske yhtä hyvin kuin ensimmäinen. :(

  Sain muuten todella monta uutta kirjavinkkiä tuosta sinun listauksestasi! Kiitos siitä!^^ TBR lista senkun kasvaa! (Kiitos Amazon + Kindle yhdistelmän, mikä on liian vaivatonta käyttää ;D)

  Olen seuraillut blogiasi muutenkin jonkin aikaa ja tykkään todella paljon postauksista ja blogin yleisestä tyylistä muutenkin. Keep going with the good work~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni kaikkein hieno Battle Royalen kansi on norjalaisilla: http://img.affenheimtheater.de/cover_br/cover_battle_royale_se.jpg (tuo on DVD-kansi, mutta kirjassa sama). Nuo värit, jumankauta! :D Mutta Battle Royalehan on loistava, on ihan häpeä etten ole tutustunut siihen alkuperäiseen tarinaan (kirjaan) aiemmin.

   Hyvä jos vinkkejä löytyy! Aattelin jossain välissä tehdä listoja tyyliin: "Jos tykkäsit kirjasta X, tykkäät varmaan myös....".

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.