11.9.14

10 kirjasarjaa, joiden lukemisen haluan aloittaa

Nämä eivät ole missään tietyssä järjestyksessä. Mutta kyseessä on lista kirjasarjoista, joiden lukemisen aion aloittaa jossain välissä. Ongelmana on, että kirjasarjojen kohdalla minun on omistauduttava sen lukemiselle, varsinkin jos kaikki osat ovat jo ilmestyneet.

1) Veronica Roth: Divergent. Trilogia, josta on kirjoitettu vielä yksi kirja, kertoen Fourin taustatarinan. Olen nähnyt tämän elokuvan, ja se oli hauska (krhm, ainakin kännissä)! Olen oppinut että massiiviseen hypetykseen ei voi luottaa, mutta ehkä tämä ansaitsee mahdollisuuden. Kirjaa en kuitenkaan ikinä saa käsiini, se kun on aina lainassa kirjastosta.
2) Sarah J. Maas: Throne of Glass. En tiedä onko kyseessä trilogia, mutta kolmas kirja ilmestyi juuri. Jälleen massiivinen hypetys teinien keskuudessa, mutta kirjasarjaa ei ole (vielä) suomennettu eikä sitä löydy kirjastosta laisinkaan.
3) Stephen King: Musta torni. Vuosia sitten ostin tästä kirjasarjasta jonkun osan äidilleni tajuamatta, että se on osa sarjaa. Saatuani tietää sarjasta pidin sen ideaa melko kummallisena, mutta eräs ystäväni pitää tästä ja luotan hänen makuunsa. Tietääkseni Mustaa tornia on seitsemän osaa, mutten tiedä onko se jo saanut päätöksensä.
4) Diana Gabaldon: Muukalainen. Ostin kirpparilta halvalla tästä sarjasta ensimmäisen osan. Kirjoja on.. kahdeksan? mukaanlukien useita sivuteoksia. En tiedä onko se juuri minun mieleeni, mutta moni on tätä suositellut ja kun kerran tämän jo omistankin..
5) J.R.R. Tolkien: Taru sormusten herrasta. Tämä on kirjasarja, jonka jokaisen pitäisi lukea eläessään. Kirjoja on kolme, ja jostain syystä ostin tämän kolmannen kirjan kirpputorilta. Höh! Nyt on pakko hankkia toisetkin osat, ei kirjahyllyssä voi olla vajaata kirjasarjaa!

6) Michael Grant: Gone. Juonikuvaus - teinit keskenään - muistuttaa minua The Maze Runnerista ja Variantista. Tykkäsin molemmista kirjoista ja ajattelin antaa mahdollisuuden myös tälle. Kirjoja on kuusi, mutten tiedä onko sarja loppunut. Kyseessä on suomalaisille hyvinkin tuntematon ja täten myös suomentamaton.
7) Michelle K. Pickett: PODs. Jälleen dystopiaa! PODs on uusi, vuonna 2013 kirjoitettu kirja josta pitäisi ilmestyä lisää osia. Ilmeisesti kyseessä on kirja, jota joko rakastaa tai vihaa. Luulenpa että efekti on sama kuin 5. aallossa, eli olet joko niitä jotka ärsyyntyvät epäkohdista tai niitä, jotka vain antavat mennä ja nauttivat kyydistä. Kirjaa ei ole suomennettu.
8) Jeanne DuPrau: Book of Ember. Tähän asti ainakin neljä kirjaa, en tiedä tuleeko enempää. Kyseessä on minulle melko tuntematon kirja, mutta joka on saanut melko hyvän suosion. Ei tietoa, saako tätä Suomesta tai suomeksi.
9) Mira Grant: Parasitology. Mira Grant suoltaa todella paljon dystopia-kirjoja. Kyllä, jälleen dystopiaa! Lupaan että tämä on listan viimeinen. Kirja ei enteile zombeja, mutta Grantin kirjoittamishistorian tuntien ennakkoaavistelen jotain sen kaltaista. Kirjoja on ilmestynyt tähän asti kaksi.
10) David Moody: Autumn. HUIJASIN, tässä on taas yksi dystopia-kirja. 5 kirjan pituinen sarja.

Kuten huomaa, paljon dystopiaa, haha! Sen lisäksi kirjasarjat olen jättänyt aloittamatta, sillä niitä ei löydy tai koska ne ovat niin paksuja etten halua vielä alkaa omistautumaan niiden lukemiselle.

Kerro kommentteihin, mitä kirjasarjoja sinulla on aloittamatta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.