8.9.14

10 tunnustusta lukemisesta

Rakas Lukija, istu alas. Minulla on... tunnustettavaa. Se koskee tapaani lukea kirjoja ja... ei ei, älä nouse ylös. Tässä menee hetki.

Krhm.


  1. Haistan kirjoja. Paperi, painomuste, tai mikä ikinä se kirjoissa tuoksuukaan, rakastan sitä. Vanhat kirjat ovat ihania. Kun luin, että Belgian kirjaston kirjoista on löytynyt huumeita ja jopa herpestä... yritän vältellä haistelua.
  2. Matkin kirjoissa kuvattuja ilmeitä. Jos kirjassa on kuvattu jokin vahva ilme - yleensä vihasta johtuva - väännän ilmeeni samoin. En tiedä mistä se johtuu, samaistumisesta? Joskus saatan myös toistaa voimakkaita vuorosanoja.
  3. Kirjastossa käydessäni lainaan sylillisen kirjoja kerralla. Jopa silloin kun minulla on vielä aiempi kasa odottamassa kotona.
  4. Olen ankara nuorten aikuisten kirjoille. Tiedän, että ne ovat tarkoitettu teini-ikäisille, ja täten teemat, romantiikka ja ongelmat ovat sen mukaisia. Mutta en voi sille mitään, jos minua ärsyttää epäloogisuus tai uskottavuus kärsii.
  5. Ostan paljon kirjoja. Tällä hetkellä odottelen kahta Adlibriksen pakettia, ja vastustus ostaa lisää on suuri. Käyn jatkuvasti kirjakaupassa kiertelemässä. Jos näen, että kirjastossa on jono, en jaksa odottaa.
  6. En voi luopa Eoin Colferin kirjasta Toivomuslista. Sain sen nuorena, ja se oli silloin lempikirjani jonka luin uudelleen ja uudelleen. En ole lukenut sitä pitkään aikaan (enkä uskallakaan, ks. tunnustus #4), mutta vaalin sitä edelleen.
  7. Käyn kirpputoreilla vain kirjojen vuoksi. Kuopion keskustassa on eräs suosittu kirpputori, jossa on hylly omistettu vain kirjoille. Kuopiossa asuessani saatoin vain käydä koluamassa kyseisen hyllyn, ja lähteä vilkaisematta pöytiin.
  8. En ole ikinä itkenyt kirjan vuoksi.
  9. Luen samalla kun pelaan videopelejä. Minulta on usein kysytty: "Miten pystyt tuohon?". Tämä tietenkin riippuu videopeleistä. Minulla on nyt kesken eräs peli, missä vastustajalla saattaa kestää kauan aikaa tehdä oma vuoronsa. Kyllä siinä ehtii lukea kappaleen eteenpäin, ja laittaa kirjanmerkki merkiksi, missä olin menossa. Olen pystynyt lukemaan kokonaisia kirjoja vain tällä tavalla, varsinkin pelatessani konsolilla jossa latausikkunoissa saattaa mennä monta kymmentä sekuntia. Olen aina ollut hyvä tekemään useita asioita yhdellä kerralla.
  10. Tuomitsen hiljaa, kun näen kirjaston kirjassa taitettuja kulmia. Myönnän, en pidä siitä että kirja näyttää luetulta! En pidä taitetuista kulmista, suklaan tahrimista sivuista, tussilla korostetuista lauseista... Haluan kirjani puhtaana. Käyttäkää kirjanmerkkiä, älkää taitelko sivuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.