4.12.14

10 hyvää sarjakuvaa

Ihmisten pitäisi lukea enemmän sarjakuvia. Haluan siis suositella kymmenen hyvää sarjakuvaa, joille kannattaa antaa mahdollisuus! Nämä sarjakuvat ovat aloittelijoille hyviä, sillä ne ovat helposti luettavia ja todella viihdyttäviä. Lapset eivät ole näiden kohdeyleisö.

Sarjakuvat eivät ole parhaus-järjestyksessä. Klikkaa linkkiä lukeakseni listan! Jos juonikuvaus on englanniksi, sarjakuvaa ei ole suomennettu (kaikki kuitenkin pystyy löytämään Suomesta, pääsääntöisesti Fantasiapeleistä tai Adlibriksestä).
J.P. Ahonen: Perkeros

Luonnonlait, ne ovat pelkkää musiikkia, koko universumi on vain äänen värähtelyä!
Itsetunto-ongelmainen perfektionisti Akseli yrittää luotsata avantgardistista metallibändiään Perkerosta, mutta henkinen lukko vääntää kielet epävireeseen. Musiikkinarkkarista (Akseli), ikivanhasta hipistä (Kervinen), taideopiskelijasta (Lilja) ja karhusta (Karhu) koostuva yhtye ei näytä pysyvän kasassa edes roudarinteipillä, Akselin riitasointuisesta parisuhteesta puhumattakaan.
Pumppu saa silti tilaisuuden näyttää kyntensä Rocktoberfestissä, kun mukaan löytyy kultakurkkuinen kebabinleikkaaja Aydin. Lisäksi syvällä sävelissä elävälle Akselille alkaa selvitä musiikin salaperäinen voima, joka voi olla avain kauniisiin tai kammottaviin, nuottiviivaston ulkopuolelta esiin ryömiviin asioihin.
Perkeros kuuluu suomalaisen sarjakuvan aatelistoon. Vuonna 2014 kirjakauppojen sarjakuvahyllyllä tämän teoksen on voinutkin nähdä samalla hyllyllä muiden Sarjakuva-Finlandia -palkinnon ehdokkaiden kanssa. Sarjakuva on humoristinen, kauniisti piirretty ja väritetty, sekä todella jännittävä. Erityisesti musiikkia harrastaville loistava lukuilo!

Junji Ito: The Enigma of Amigara Fault

People are being unnaturally drawn into a mountainside fault. A boy named Owaki, and a girl,Yoshida, meet on Amigara Mountain, where an unsettling discovery has been made. Human shaped holes are scattered across the mountain, and it soon becomes clear that the holes are "calling" to the people they are shaped like. So what happens when they enter the hole?
The Enigma of Amigara Fault on lyhyt ja bizarro sarjakuva. Se kuuluu kauhu-genreen ja jää hautumaan mieleesi viikoiksi. The Enigma of Amigara Fault on Junji Iton kuuluisimpia sarjakuvia ja monia meemejä on syntynyt tästä. Junji Ito on sarjakuvapiirtäjistä yksi suosikeistani ja täten suosittelen hänen tuotantoaan - jos kestät todella omituista meininkiä..

Evan Dorkin & Jill Thompson: Beasts of Burden: Animal Rites

Welcome to Burden Hill; a picturesque little town adorned with white picket fences and green, green grass, home to a unique team of paranormal investigators. Beneath this shiny exterior, Burden Hill harbors dark and sinister secrets, and it's up to a heroic gang of dogs and one cat to protect the town from the evil forces at work. These are the Beasts of Burden Hill; Pugs, Ace, Jack, Whitey, Red and the Orphan whose early experiences with the paranormal (including a haunted doghouse, a witches' coven, and a pack of canine zombies) have led them to become members of the Wise Dog Society, official animal agents sworn to protect their town from evil. This turns out to be no easy task, as they soon encounter demonic cannibal frogs, tortured spirits, a secret rat society, and a bizarre and deadly resurrection in the Burden Hill cemetery — events which lead to fear and heartbreak as our four-legged heroes discover that the evil within Burden Hill is growing and on the move. Can our heroes overcome these supernatural menaces? Can evil be bested by a paranormal team that doesn't have hands? And even more importantly, will Pugs ever shut the hell up?
Yksi parhaista sarjakuvista mitä olen lukenut! Päähenkilöt ovat lemmikkikoiria (ja yksi kissa), jotka joutuvat pelastamaan kylän olennoilta eikä ihmisillä ole siitä mitään tietoa. Eläimet kuitenkin käyttäytyvät juuri koirille ja kissoille ominaiseen tapaan, mikä tekee tästä satukirjamaisen viehättävän! Tarinat ovat hellyttäviä, sydäntäsärkeviä ja taianomaisia.

Jeff Smith: Luupäät

Luupään serkusten uskomattomat seikkailut ja hellyttävät toilailut Salaisessa laaksossa jatkuvat! Huumori, mysteeri, romanssi ja seikkailu ovat ne ainekset joista on koottu tämä toiminnallinen ja ratkiriemukas koko perheen jännittävä sarjakuvaseikkailu. Sen jälkeen kun Luupäitten kolme serkusta on ajettu pois Luumäestä, he saapuvat laaksoon, jota ei löydy yhdeltäkään kartalta. He löytävät maailman, jossa asuu uskomattomia olentoja ja jossa ikivanha sota on puhkeamassa uudestaan. Luupäät havaitsevat tulevansa vedetyksi yhä syvemmälle ja syvemmälle laakson mysteereihin sen monien salaisuuksien alkaessa pikkuhiljaa paljastua…
Nuoruudessani kaikki tiesivät Luupäät. Se oli se yksi harvoista sarjakuvista, mitä koulumme kirjastosta löytyi. Luupäät on 9-osainen, ja pienenä luin monta kertaa läpi vain osat 1 ja 4. Vanhempana minun täytyi ostaa kaikki osat itselleni, sillä halusin tietää kuinka tämä tarina tulee päättymään. Ja se on eeppinen!

Brian K. Vaughan: Saga

Star Wars-style action collides with Game of Thrones-esque drama in this original sci-fi/fantasy epic for mature readers, as new parents Marko and Alana risk everything to raise their child amidst a never-ending galactic war.
Näpäytys niille, jotka väittävät sarjakuvien olevan vain lapsille. Mahtava rakkaustarina, ja tämä tulee minun suustani joka ei yleensä pidä romantiikka-genrestä! Ei lasten silmille ;)

Mohiro Kitoh: Bokurano

Saving the world is hard. Saving yourself is even harder. One summer, 15 kids innocently wander into a nearby seaside cave. There they meet a strange man who invites them to play an exciting new video game. Sounds like fun, right? This game, he explains, pits a lone giant robot against a horde of alien invaders. All they have to do is sign a simple little contract. The game stops being fun when the kids find out the true purpose of their deadly pact.
Tämä 11-osainen sarjakuva on niin sydäntäsärkevä, että tämän pohjalta tehty anime oikoo polkuja päästääkseen hahmot helpommalla. Tässä on toiminnan täytettä ja robotteja! Voiko olla parempaa?

Ville Tietäväinen: Vain pahaa unta

Kun lapsi näkee pahaa unta, aikuisen on otettava koppi ja kerrottava, että kaikki on hyvin. Pienen Ainon arjesta ja kollektiivisesta alitajunnasta ammentavissa unissa Pörrö on kadonnut, korkokenkäiset jättiläispuput ajavat takaa metsässä tai isi on muuttunut pelkäksi mustaksi ääriviivaksi, joka ei muutenkaan näytä isiltä.Kaikkein pelottavimmatkin asiat voi vangita paperille. Ja vaikka uni onkin välillä niin paha, ettei sitä saa laittaa EDES kirjaan, ainakin helpottaa, kun niistä saa kertoa aikuiselle!
Suloinen, lapsen uniin perustuva sarjakuva. Se ei ole aivan perineinten sarjakuva, sillä se on lähinnä kokoelma unista ja lapsen reaktioista niihin.

Kate Beaton: Hark! A Vagrant

Hark! A Vagrant is an uproarious romp through history and literature seen through the sharp, contemporary lens of New Yorker cartoonist and comics-sensation Kate Beaton. No era or tome emerges unscathed as Beaton rightly skewers the Western world's revolutionaries, leaders, sycophants, and suffragists while equally honing her wit on the hapless heroes, heroines, and villains of the best-loved fiction.
Tein tästä arvostelun eilen, joten blogiani seuraavat tietävät kyllä kuinka paljon pidän tästä sarjakuvasta. Se on strippi-sarjakuvakokoelma historiaan liittyvistä aiheista. Sisältää paljon nippelitietoa historiasta mitä meille ei koulussa opetettu.

Bill Willingham: Fables

When a savage creature known only as the Adversary conquered the fabled lands of legends and fairy tales, all of the infamous inhabitants of folklore were forced into exile. Disguised among the normal citizens of modern-day New York, these magical characters have created their own peaceful and secret society within an exclusive luxury apartment building called Fabletown. But when Snow White's party-girl sister, Rose Red, is apparently murdered, it is up to Fabletown's sheriff, a reformed and pardoned Big Bad Wolf (Bigby Wolf), to determine if the killer is Bluebeard, Rose's ex-lover and notorious wife killer, or Jack, her current live-in boyfriend and former beanstalk-climber.
Kuinkahan monta osaa tästäkin on ilmestynyt, en ole ehtinyt vielä loppuun saakka. Näitä on yli 50. Perustuu satukirjan hahmoihin, jotka joutuvat muuttamaan meidän maailmaamme. Osa yrittää sopeutua uuteen elämäntyyliin, mutta päähenkilömme Bigby Wolf (Iso Paha Susi) joutuu seriffin roolissaan pysäyttämään he jotka uhkaavat aiheuttaa harmia heidän yhteiskunnalleen. Vaikka hahmot ovatkin tuttuja saduista, näiden sarjakuvien pääkohde ei ole lapset.

Nina Hemmingsson: Minä olen sinun tyttöystäväsi nyt

Nina Hemmingsson ei arkaile sanoa ääneen sitä, mitä yleensä kaunistellaan ja mistä kuuluu vaieta. Tämän hetken ehdottomasti kiinnostavimpiin ja räävittömimpiin lukeutuva sarjakuva irroittelee mustalla komiikalla, kertoo karuja totuuksia ihmiselämästä, seksistä, miehistä ja naisista sekä rikkoo stereotypioita urakalla. (Lesbosuhteita kahdeksankymmenen iässä? No totta ihmeessä!)
Vakavista aiheista puhuminen ei estä Hemmingssonia naurattamasta kyyneliin asti. Minä olen sinun tyttöystäväsi nyt -kokoelman räiskyvä kuvitus ja surrealistinen mielenmaisema yhtä aikaa hihityttävät ja panevat miettimään.
Sisältää lyhyitä sarjakuvia omituisista ihmisistä. Naurattaa ääneen!

1 kommentti:

  1. Quantum Binary Signals

    Get professional trading signals delivered to your cell phone daily.

    Start following our signals NOW & make up to 270% a day.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.