5.1.15

10 sivuhahmoa, jotka ansaitsevat oman kirjan

Päähenkilöt eivät kanna koko tarinaa yksin. He tarvitsevat sivuhahmoja, jotka osuvasti voi kääntää englanniksi supportive character, eli "kannatteleva hahmo". He aiheuttavat konfliktit, auttavat päähenkilöä ja toimivat jopa komedisena kevennyksenä. Tässä on lista rakkaita sivuhahmoja, joiden seikkailuja en pistäisi pahitteeksi lukea.

J.K. Rowling: Harry Potter > Draco Malfoy
Draco ei ole vain tyypillinen koulukiusaaja, vaan hänellä on kirjassa valtava rooli. Haluaisin kovasti lukea kirjan tapahtumista hänen näkökulmastaan. Ilmeisesti J.K.Rowling on kirjoittanut Pottermoreen jotain tarinantynkää Dracon näkökulmasta, ja aion lukea sen heti kun kyseinen tarina vuotaa wikiin. Dracon täytyy olla kirjallisuuden mieleenpainuvimpia hahmoja.

J.K. Rowling: Harry Potter > Fred ja George Weasley
Kun kerran Harry Potterista on puhetta, miten olisi kirja Ronin isoveljistä Fredistä ja Georgesta? Erityisesti heidän ensimmäisistä vuosistaan Tylypahkassa, kun he löytävät Kelmien kartan ja muita salaisuuksia. Harry Potterissa paljon mainitaan, mitä kepposia Fred ja George ovat tehneet, mutta haluan kokea ne!



Brian K. Vaughan: Saga > Gwendolyn
Okei, huijasin, Gwendolyn on sarjakuvasta. Mutta hän on niin hirveän söpö ja badass, haluan tutustua hänen elämäänsä paremmin!



Victor Hugo: Kurjat > Gevroche
Ihastuin tähän katupoikaan niin paljon, harmi että hän on kirjassa mukana vain loppuosassa. Hän on mukana vallankumouksessa niin täydestä sydämestään, ja hänen asenteensa on uskomaton. Gevroche on Kurjista suosikki-hahmoni, ja toivoin hänen saavan enemmän sivutilaa.


Arthur Golden: Geishan muistelmat > Hatsumomo
Geishan muistelmia lukiessani en pitänyt Hatsumomosta lainkaan: hänestä tehtiin niin katala ja julma hahmo, että kuka hänestä voisi pitää? Mutta Hatsumomolla on haavoittuvainen puolensa, johon lukijana olisin halunnut tutustua paljon paremmin, ja jopa ymmärtää paremmin hänen motiivinsa.


Victor Hugo: Kurjat > Herra ja Rouva Thénardiers
(hyvänen aika miten vaikeita heidän nimensä ovat kirjoittaa). Tämä huijari-pariskunta katettiin melko hyvin kirjassa, mutta heidän yksityiselämästään olisi hauska lukea. Useimmat hörähdykset kirjaa lukiessa johtui juuri heidän möläytyksistään ja huijaus-yrityksistään, ja heistä lukeminen oli mielestäni jopa viihdyttävää.

Pekka Hiltunen: Vilpittömästi sinun > Paddy
Studio-kirjasarjassa Paddy valottaa menneisyyttään hiukan silloin tällöin, muttei läheskään tarpeeksi. Toivottavasti tulevissa kirjoissa on enemmän Paddy-keskeisyyttä. Kirjasarjahan on täynnä salaisia menneisyyksiä, mutta juuri Paddy kiinnostaa minua kaikista eniten.

J.K.Rowling: Harry Potter > Bellatrix Lestrange
Yritin pitää tätä listaa mahdollisimman vähän Harry Potter -keskeisenä (ja tämä on jo toinen hahmo, jota elokuvasovituksessa esittää Helena Bonham Carter), mutta c'mon: Bellatrix! Ehkä paras pahishahmo ikinä! Olen ihastunut kirjoihin, jotka kuvataan pahisten näkökulmasta, ja Bellatrixin ajatusmaailmaan tutustuminen olisi ehkä mielenkiintoisinta ikinä.

J.R.R. Tolkien: Taru sormusten herrasta > Merri ja Pippin
Myönnettäkööt, etten ole lukenut Taru sormusten herrasta -kirjaa (omistan kolmannen osan!). Elokuvasovituksen perusteella olen kuitenkin ihastunut Merri ja Pippiniin, ja haluaisin tutustua heidän elämäänsä Konnussa. Ei siis seikkailu- tai sotajuttuja, vaan ympäristössä, missä he ovat elementissään!


Dennis Lehane: Suljettu saari > Chuck Aule
Minä... en voi sanoa miksi haluan tästä hahmosta oman kirjan. Jos vain luette kirjan tai näette elokuvan, loppuratkaisusta voitte päätellä, kuinka hillittömän mahtavaa olisi lukea koko kirjan tapahtumat, mutta Chuckin näkökulmasta! Sivustaseuraajana!


Ah, tämän listan kokoaminen oli niin hauskaa! Ehkä joskus kokoan toisenkin listan kymmenestä sivuhahmosta.

Ketkä sivuhahmot ansaitsevat sinun mielestäsi oman kirjan?

3 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoinen listaus! Minä tykästyin Bellatrix Lestrangeen vasta nähtyäni hänet Helena Bonham Carterina, mutta elokuvien ansiosta Bellatrix kohosi yhdeksi suosikkipahiksistani. En todellakaan pistäisi pahakseni, jos hänen näkökulmastaan kirjoitettaisiin jotakin (tuskinpa Rowling niin tekee, mutta aina voi toivoa). Rakastin myös Siriusta, joten hänen nuoruutensakin kiinnostaisi. Hmm, mitäköhän muita näitä olisi? Muistan, että olen joitakin kirjoja lukiessani ajatellut, että olisi ollut mielenkiintoisempaa lukea kirja jonkun muun kuin kertojan näkökulmasta, mutta juuri nyt en tietenkään saa mitään päähäni. Palaan kertomaan, jos muistini virkistyy.

    Yleisesti voin sanoa, että tarinat pahiksen näkökulmasta ovat aivan liian harvinaisia. Juuri eilen kiinnostuin kovasti eräästä fantasiakirjasta (Jääsielu) pääasiassa siksi, että siinä kuulemma kerrotaan tarinaa palkkamurhaajan näkökulmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, aivan, Sirius! Olisi mahtavaa lukea hänen elämästään Tylypahkan oppilaana. Tai Lupin, kun häntä purraan ja kuinka hän opettelee elämään ihmissutena. Rowling on kirjoittanut Pottermoreen paljon tarinoita, ainakin Dolores Pimennosta ja huispauksesta. Kuulemma nuo tarinat vuotavat aina johonkin Harry Potter -aiheiseen wikiin.

      Pahiksen näkökulma on mielettömän mielenkiintoista. Tähän asti olen tainnut lukea vain Dexterin pimeät unet ja A pleasure and a calling. Toki pahiksesta voi olla vaikea kirjoittaa, sillä yleensä he voivat olettaa tekevänsä oikein.. mutta silti lukijalle täytyy välittyä se, että hän toimii moraalittomasti. Phil Hoganin A pleasure and a calling kyllä teki tämän onnistuneeksi, kannattaa vilkaista jos kiinnostaa! :) Kyseessä on tarina stalkkerin näkökulmasta.

      Poista
    2. Varmasti siinä on omat haasteensa, mutta eiköhän taitava kirjailija selviä niistäkin. :) Kiitos vinkistä, laitan muistiin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.